Tudja, hogy az oktató robotok...

Tudja, hogy az oktató robotok hogyan segíthetik gyermekei fejlődését?

Az oktatási robotok minden korosztály számára lehetővé teszik a robotika és a programozás ismereteinek megismerését és elmélyítését, miközben más kognitív képességeket is megtanulnak. Tudja meg, hogyan segíthetik a robotok gyermekei oktatását, és melyek a legnépszerűbbek a piacon elérhető robotok széles skálája között.

Mi az oktatási robotika?

Az oktatási robotika - vagy a pedagógiai robotika - olyan tudományág, amelynek célja, hogy már a korai életkortól kezdve interaktív módon megismertesse a hallgatókat a robotikával és a programozással.

csecsemő és az alapfokú oktatás esetében az oktatási robotika mindent megad a diákoknak, amire szükségük van a különböző feladatok elvégzésére képes robot egyszerű felépítéséhez és programozásához. Vannak fejlettebb - és drágább - robotok is a közép- és felsőoktatáshoz. Mindenesetre a tudományterület bonyolultsága mindig a hallgatók életkorához igazodik.

 

  • Tanulás a hibákból: annak felfedezése, hogy a hibák nem véglegesek, hanem új következtetések forrása a jövő értékes tanulsága.
  • Csapatmunka: a csoportos kihívás ösztönzi a szocializációt és az együttműködést.
  • Alkalmazkodás: az automatizálás és az intelligens eszközök növekedése miatt a robotok használatának megismerése elősegíti a gyermekek könnyebb alkalmazkodását a holnap világához.
  • Kreativitás: a megoldások keresése és az új funkciók hozzárendelésének szabadsága ezekhez a robotokhoz ösztönzi a képzeletet és a kreativitást.
  • Önértékelés: a siker elérése egy új területen javítja a hallgatók öntudatát.
  • Proaktív szellem: az önértékelésük növelése mellett az egyik területen elért siker arra ösztönzi őket, hogy más területeken is új feladatokat vállaljanak .
  • Saját tevékenységül értékelése: azáltal, hogy képesek azonnal látni cselekedeteik eredményét, anélkül, hogy egy felnőttnek meg kellene mondania, hogy jól vagy rosszul teljesítettek-e, a tanulók megtanulják értékelni saját teljesítményüket.
  • Gyakorlati alkalmazások: az iskolában tanult matematikai vagy fizikai ismeretek alkalmazása motiválja a gyerekeket és a fiatalokat, hogy folytassák e tantárgyak tanulmányozását.