Robotika

Robotika az oktatásban

A robotika nem csak a jövő, hanem már a jelen is. Azáltal, hogy megismertetik a hallgatókat a programozással, az érzékelőkkel és az automatizálással, csiszolják a kritikus számítási gondolkodási készségeket, amelyek mind a 21. századi munkaerő, mind a mindennapi életben sikeresek.

Ha a hallgatóknak az oktatási robotika révén valós választási lehetőségeket kínálnak az osztályteremben, növelhetik elkötelezettségüket és motivációjukat, lehetővé tehetik számukra, hogy kamatoztassák erősségeiket, és lehetővé tegyék számukra a tanulási igények kielégítését. Az oktatási robotika segít a hallgatóknak érezni az autonómia, képesség és kapcsolódás érzetét.

  • Autonómia: A hallgatók autonómnak érzik magukat, amikor megértik a feladatot, különösen akkor, ha a feladatok összhangban vannak értékeikkel, érdekeikkel és céljaikkal.
  • Kompetencia: A diákok kompetensnek érzik magukat, amikor úgy gondolják, hogy tudják, mit kell tenniük a siker érdekében, és képesnek érzik magukat a kihívások leküzdésére.
  • Kapcsolódás: A hallgatók a kapcsolódást érzik attól, hogy közel állnak az emberekhez, vagy ha egy csoportba tartoznak.

 További oldalak az olvasáshoz: